GASZTRO TIPPEK
A savanyú káposzta egészséges és fantáziával igazi gasztronómiai élménnyé varázsolható.
Grill tipp!
Jön a jó idő. Itt a grillszezon!
Egy egyszerű és gyors körethez vagy előételhez adunk most tippet. Nem csak finom, de különleges is!
Dobd a grillre a Vegi Pont Uborkasavanyúságát!
1. Öntsd le a levet az uborkáról
2. Szeleteld 4 felé és itasd fel róla a nedvességet
3. A vöröshagymát pucold meg és vágd fel
4. Locsold meg egy kevés olivaolajjal
5. Dobd a grillre és süsd 2-3 percig
Jó étvágyat!
Egzotikus savanyú káposzta leves
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 hagyma
- 1 teáskanál vaj
- ½ liter zöldségleves
- 250 g Vegi Pont savanyú káposzta
- 100g mangó vagy mandarin
- só, frissen őrölt bors
- csipetnyi őrölt gyömbér
- 1 teáskanál méz
- 150 g tejszín
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
- A hagymát meghámozzuk és felkockázzuk, majd a vajban üvegesre dinszteljük. Felöntjük zöldséglevessel és felfőzzük.
- Ezután a mangót/mandarint és a -Vegi Pont savanyú káposztát a leveshez adjuk. Sóval, borssal, gyömbérrel és mézzel ízesítjük.
- A levest kb 25 percig gyengén forraljuk közepes tűzön.
- Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejszínt és a levest mixerben pürésítjük, majd a kaporral díszítjük.
Csirkemellfilé ananászos savanyú káposztával
Hozzávalók 4 személyre:
- 4db csirkemell
- só, bors, liszt
- olvasztott vaj
- 15 dkg hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sárgarépa
- 2 evőkanál őrölt paprika
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 30 dkg Vegi Pont savanyú káposzta
- 10 dkg ananász
- 100 ml fehérbor
- 200 ml tejszín
Elkészítés:
- A csirkemellet sóval és borssal fűszerezzük, majd megforgatjuk a lisztben.
- A húst lassú tűzön a vajon 10-15 percig sütjük
- A hagymát, fokhagymát, sárgarépát finomra aprítjuk és vajon megdinszteljük. Belekeverjük a paprikát, az ananászt, a bort, a savanyú káposztát és pár percig dinszteljük.
- Ráöntjük a tejszínt és 10 percig gyengén forraljuk.
- Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük.
Savanyú káposztás muffin
Hozzávalók 12 db muffinhoz
Tésztához:
- 250 g liszt
- 125 g vaj
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 3 evőkanál tej
A töltelékhez:
- 400 g Vegi Pont savanyú káposzta
- 3 mogyoróhagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 20 g vaj
- 1 teáskanál kömény
- vaj a muffinforma kikenéséhez
- 100 ml tejszín
- 3 tojás
- só, frissen őrölt bors
- A lisztből, vajból, tojásokból, sóból és tejből tésztát készítünk. 30 percig hűvös helyen állni hagyjuk.
- A Vegi Pont savanyú káposztát lecsepegtetjük és apróra vágjuk.
- A hagymát kockázzuk és a káposztával együtt vajon megpároljuk, majd a köménnyel fűszerezzük.
- A tésztát kinyújtjuk és a formákba nyomkodjuk.
- A káposztát a formákba töltjük. A tejszínt és a tojást összedolgozzuk, sóval és borssal ízesítjük és a káposztára öntjük.
- 200 °C-on 20 percig sütjük.
- Engedjük lehűlni, majd óvatosan csúsztassuk ki a formából.
Freaky Vital Vegi recept - Sziget Fesztivál 2018
- 1 db alma
- 10 dkg Vegi Pont savanyú káposzta
- 2 szelet ananász
- 200 ml narancslé
- Elkészítési idő: 3 perc

Bazsalikomos paradise az olaszos ízek kedvelőinek

- 1 db paradicsom
- 1 fél alma
- 1 db kis cukkíni
- 5 dkg savanyú káposzta
- bazsalikom
- 1 marék jég
- Elkészítési idő: 3 perc
Frissítő Greenfresh Smoothie a hőségriadó ellen

- 5 dkg savanyú káposzta
- 1 db kis uborka fürtös
- 1 db kis cukkini
- 1 fél alma
- 1 marék jég
Elkészítési idő: 3 perc
Hogyan készíts mennyei töltött káposztát? - Tarts velünk és tudd meg!
Villámgyors és egyszerű
TÖLTÖTT KÁPOSZTA
Hozzávolók - (2-3 főre)
- 1 csomag Vegi Pont 2in1 Savanyított káposzta és levél
- 500 g darált sertéshús
- 150 g rizs
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors , pirospaprika
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 2 evőkanál liszt
1. Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.
2. Egy tálban összekeverjük a húst a rizzsel, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük.
3. Lazán betekerjük a Vegi Pont konyhakész káposztalevélbe.
4. A 400 g apró savanyú káposztát a fazék aljára tesszük ( ha kicsit savanyúnak érzzük, akkor hideg vízben átmossuk) , a tetejét meghintjük egy evőkanál liszttel, majd rárakjuk lazán a töltelékeket.
5. Felöntjük vizzel, hogy majdnem ellepje. Olyan fedőt teszünk rá, ami beleesik a fazékba és lenyomja a töltelék tetejét.
6. Kb 60 perc alatt puhára főzzük
Jó étvágyat!
Egzotikus savanyú káposzta saláta naranccsal és ananásszal
Hozzávalók (4 személyre)
- 500 g Vegi Pont savanyított káposzta
- 2 db naracs
- 1 db közepes méretű friss ananász
- 1 pohár natúr joghurt
- 100 g tejszín
- 2 evőkanál méz
1. A Vegi Pont savanyú káposztát megmossuk és lecsepegtetjük.
2. Az anánász torzsáját eltávolítjuk, majd meghámozzuk és apró szeletekre vágjuk.
3. A Vegi Pont savanyú káposztát összekeverjük az ananászdarabokkal.
4. A joghurtból és a tejszínből mártást keverünk és mézzel édesítjük. Hozzákeverjük a káposztához és kb. 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
5. Közben a narancsot meghámozzuk és kis darabokra vágjuk, melyet a saláta díszítésére használhatunk.
JÓ ÉTVÁGYAT!