GASZTRO TIPPEK

A savanyú káposzta egészséges és fantáziával igazi gasztronómiai élménnyé varázsolható.

Grill tipp!

Jön a jó idő. Itt a grillszezon!
Egy egyszerű és gyors körethez vagy előételhez adunk most tippet. Nem csak finom, de különleges is!
Dobd a grillre a Vegi Pont Uborkasavanyúságát!

1. Öntsd le a levet az uborkáról
2. Szeleteld 4 felé és itasd fel róla a nedvességet
3. A vöröshagymát pucold meg és vágd fel
4. Locsold meg egy kevés olivaolajjal
5. Dobd a grillre és süsd 2-3 percig
Jó étvágyat!

Egzotikus savanyú káposzta leves

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál vaj
  • ½ liter zöldségleves
  • 250 g Vegi Pont savanyú káposzta
  • 100g mangó vagy mandarin
  • só, frissen őrölt bors
  • csipetnyi őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál méz
  • 150 g tejszín
  • 1 csokor kapor

Elkészítés:

  • A hagymát meghámozzuk és felkockázzuk, majd a vajban üvegesre dinszteljük. Felöntjük zöldséglevessel és felfőzzük.
  • Ezután a mangót/mandarint és a -Vegi Pont savanyú káposztát a leveshez adjuk. Sóval, borssal, gyömbérrel és mézzel ízesítjük.
  • A levest kb 25 percig gyengén forraljuk közepes tűzön.
  • Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejszínt és a levest mixerben pürésítjük, majd a kaporral díszítjük.

Csirkemellfilé ananászos savanyú káposztával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4db csirkemell
  • só, bors, liszt
  • olvasztott vaj
  • 15 dkg hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 30 dkg Vegi Pont savanyú káposzta
  • 10 dkg ananász
  • 100 ml fehérbor
  • 200 ml tejszín

Elkészítés:

  • A csirkemellet sóval és borssal fűszerezzük, majd megforgatjuk a lisztben.
  • A húst lassú tűzön a vajon 10-15 percig sütjük
  • A hagymát, fokhagymát, sárgarépát finomra aprítjuk és vajon megdinszteljük. Belekeverjük a paprikát, az ananászt, a bort, a savanyú káposztát és pár percig dinszteljük.
  • Ráöntjük a tejszínt és 10 percig gyengén forraljuk.
  • Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük.

Savanyú káposztás muffin

Hozzávalók 12 db muffinhoz

Tésztához:

  • 250 g liszt
  • 125 g vaj
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál tej

A töltelékhez:

  • 400 g Vegi Pont savanyú káposzta
  • 3 mogyoróhagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 20 g vaj
  • 1 teáskanál kömény
  • vaj a muffinforma kikenéséhez
  • 100 ml tejszín
  • 3 tojás
  • só, frissen őrölt bors
  • A lisztből, vajból, tojásokból, sóból és tejből tésztát készítünk. 30 percig hűvös helyen állni hagyjuk.
  • A Vegi Pont savanyú káposztát lecsepegtetjük és apróra vágjuk.
  • A hagymát kockázzuk és a káposztával együtt vajon megpároljuk, majd a köménnyel fűszerezzük.
  • A tésztát kinyújtjuk és a formákba nyomkodjuk.
  • A káposztát a formákba töltjük. A tejszínt és a tojást összedolgozzuk, sóval és borssal ízesítjük és a káposztára öntjük.
  • 200 °C-on 20 percig sütjük.
  • Engedjük lehűlni, majd óvatosan csúsztassuk ki a formából.

Freaky Vital Vegi recept - Sziget Fesztivál 2018


  • 1 db alma
  • 10 dkg Vegi Pont savanyú káposzta
  • 2 szelet ananász
  • 200 ml narancslé
  • Elkészítési idő: 3 perc

Bazsalikomos paradise az olaszos ízek kedvelőinek

  • 1 db paradicsom
  • 1 fél alma
  • 1 db kis cukkíni
  • 5 dkg savanyú káposzta
  • bazsalikom
  • 1 marék jég
  • Elkészítési idő: 3 perc

Frissítő Greenfresh Smoothie a hőségriadó ellen

  • 5 dkg savanyú káposzta
  • 1 db kis uborka fürtös
  • 1 db kis cukkini
  • 1 fél alma
  • 1 marék jég

Elkészítési idő: 3 perc

Hogyan készíts mennyei töltött káposztát? - Tarts velünk és tudd meg!

Villámgyors és egyszerű 

TÖLTÖTT KÁPOSZTA

Hozzávolók - (2-3 főre)
- 1 csomag Vegi Pont 2in1 Savanyított káposzta és levél

- 500 g darált sertéshús 

- 150 g rizs 

- 1 kis fej vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- só, bors , pirospaprika

- 2 evőkanál napraforgó olaj

- 2 evőkanál liszt

1. Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.

2. Egy tálban összekeverjük a húst a rizzsel, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. 

3. Lazán betekerjük a Vegi Pont konyhakész káposztalevélbe.

4. A 400 g apró savanyú káposztát a fazék aljára tesszük ( ha kicsit savanyúnak érzzük, akkor hideg vízben átmossuk) , a tetejét meghintjük egy evőkanál liszttel, majd rárakjuk lazán a töltelékeket. 

5. Felöntjük vizzel, hogy majdnem ellepje. Olyan fedőt teszünk rá, ami beleesik a fazékba és lenyomja a töltelék tetejét.

6. Kb 60 perc alatt puhára főzzük 

Jó étvágyat!


Egzotikus savanyú káposzta saláta naranccsal és ananásszal

Hozzávalók (4 személyre)

- 500 g Vegi Pont savanyított káposzta

- 2 db naracs

- 1 db közepes méretű friss ananász

- 1 pohár natúr joghurt

- 100 g tejszín

- 2 evőkanál méz

1. A Vegi Pont savanyú káposztát megmossuk és lecsepegtetjük.

2. Az anánász torzsáját eltávolítjuk, majd meghámozzuk és apró szeletekre vágjuk.

3. A Vegi Pont savanyú káposztát összekeverjük az ananászdarabokkal. 

4. A joghurtból és a tejszínből mártást keverünk és mézzel édesítjük. Hozzákeverjük a káposztához és kb. 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

5. Közben a narancsot meghámozzuk és kis darabokra vágjuk, melyet a saláta díszítésére használhatunk.

JÓ ÉTVÁGYAT!  

Vegi Pont Kft., Minden falat egészség!
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el